Dnes je Nedeľa Dobrého Pastiera, bohoslovci navštívia viaceré farnost

21.04.2013 Bratislava

Bratislava 21. apríla (TASR) - V katolíckej cirkvi je dnes Nedeľa Dobrého Pastiera.

Veriaci spolu s duchovnými si v tento deň pripomínajú slová, ktorými Ježiš odovzdal apoštolom misijné poslanie: "Choďte a učte všetky národy".

V dnešnú nedeľu sa konajú osobitné prosby za kňazské a rehoľné povolania, modlitby za biskupov, kňazov a rehoľníkov.

V Nedeľu Dobrého Pastiera sa zvyknú konať Dni otvorených dverí v kňazských seminároch, kde sa príbuzní seminaristov a verejnosť môže dozvedieť viac o živote bohoslovcov a ich príprave na kňazské povolanie.

Predstavení a bohoslovci Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave sa v tomto roku rozhodli namiesto zvyčajného Dňa otvorených dverí v priestoroch seminára navštíviť niektoré farnosti. Spoločenstvám veriacich tam svojou prítomnosťou, programom a svedectvami priblížia niečo zo života kandidátov, ktorí sa pripravujú na prijatie sviatosti diakonátu a kňazstva. Navštívia farnosti Bratislava-Podunajské Biskupice, Zohor, Kaplna v Bratislavskej arcidiecéze a Farnosť Majcichov v Trnavskej arcidiecéze. Na osobné stretnutia s bohoslovcami sú pozvaní nielen miestni farníci, ale aj hostia z iných farností.

Stretnutia bohoslovcov s veriacimi sa dnes budú konať aj v iných diecézach na Slovensku. Napríklad, bohoslovci z Kňazského seminára sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici - Badíne sa stretnú s veriacimi farností Detvianska Huta, Veľký Krtíš, Jánova Lehota, Prievidza-mesto, Senohrad a Banská Bystrica - Stará Sásová.
 

Vyberte región